PROGRAM

BIO_REACTION

}

8:30 – 10:00

Rejestracja uczestników, wystawa doświadczeń polowych i nowych technologii

}

10:00 – 10:10

Powitanie

Organizatorzy i gospodarze

Organizatorzy:
Adam Baucza – Fundacja Terra Nostra
Marja-Liisa Meurice – Director EIT Food North and East Region

Gospodarze:
Tomasz Zdziebkowski – Prezes Grupy Top Farms
Paweł Kaczmarek – Prezes Jagrol sp z o.o.

}

10:10 – 10:40

Zasobność gleby odpowiedzialnością rolnika i gwarancją plonowania

Prezentacja

GOŚĆ HONOROWY: Frédéric THOMAS

}

10:40 – 10:45

Historie regeneracyjne rolników

Film

}

10:45 – 11:45

Rolnictwo regeneratywne – ewolucja czy rewolucja?

Dyskusja moderowana

Frédéric THOMAS
Toby Simpson

Uczestnicy Programu Rolnictwa Regeneratywnego EIT Food:
Łukasz Karmowski
Piotr Zarzycki
Izabela i Adam Jurczyk

}

11:45 – 12:15

Przewa kawowa

}

12:15 – 12:25

Rolnictwo węglowe – przegląd rozwiązań na rynku

Prezentacja

Dr Anna Rosa IRWiR PAN

}

12:25 – 13:25

Korzyści środowiskowe – fakty i mity rolnictwa węglowego

Dyskusja moderowana

dr hab. Anna Gałązka, prof. IUNG-PIB
Witold Dżugan – Bureau Veritas
Bartosz Urbaniak – BNP Paribas
Krzysztof Łyskawa – Agroubezpieczenia

}

13:25 – 14:30

Przewa obiadowa

}

14:30 - 14:45

EIT FOOD – transformacyjny model współpracy przedsiębiorcy rolnego z przemysłem rolno-spożywczym poprzez innowacje

Prezentacja

Adam Adamek – Chief Impact Officer EIT Food

}

14:45 - 15:00

Trusted Field i Trusted Food w praktyce

Prezentacja

Tomasz Zdziebkowski – Prezes Top Farms Group

}

15:00 - 16:00

Przyszłość przedsiębiorstw w zrównoważonym łańcuchu dostaw żywności w obliczu zmian klimatycznych, geopolityki i ekonomii

Dyskusja moderowana

Marja-Liisa Meurice – Director EIT Food North and East Region
Tomasz Zdziebkowski – Prezes Top Farms Group
Mateusz Gutsche – Good Mills
Jarosław Peczka – Prezes BIO-GEN
Aleksander Wasilewski – Prezes Cereal Partners Poland Toruń-Pacific
Tomasz Wika – Członek Zarządu BUNGE

}

16:00 - 16:30

Przewa kawowa

}

16:30 - 16:45

Międzynarodowa wymiana wiedzy i doświadczeń w zakresie rolnictwa regeneratywnego w ramach Nuffield International

Prezentacja

Dr inż. Marcin Markowicz,
Toby Simpson

}

16:45 - 17:30

Rozwiązania techniczne i cyfrowe wspierające rolnictwo regeneratywne?

Dyskusja moderowana

Ewa Karólewska – Senior Regional Project Manager – Startup Support, EIT Food
Dr Rita Castelo Branco – Agronomist at Food4Sustainability, EIT Food
Dominik Szymborski – Syngenta
Prof. Stanisław Samborski – SGGW
Kacper Łata – FARMTECH

}

17:30 - 17:35

Decyzje konsumenckie a informacje o łańcuchach dostaw na etykietach żywnościowych

Film

}

17:35 - 18:20

Jak systemy zrównoważonego łańcucha dostaw żywności wpływają na decyzje zakupowe konsumentów?

Dyskusja moderowana

Dr Jacek Czarnecki – szef Działu Legislacji i Spraw Naukowych, Nestlé Polska i Nestlé Baltics
Eva Hoogstins – Researcher at Future of Food Institute, EIT Food
Emilia Hahn – Founder and CEO of PR Hub, EIT Food
Dr Marzena Styczyńska – UP Wrocław

}

18:20 - 18:30

Podsumowanie i zamknięcie

Organizatorzy i gospodarze

Organizatorzy:
Adam Baucza – Fundacja Terra Nostra
Marja-Liisa Meurice – Director EIT Food North and East Region

Gospodarze:
Tomasz Zdziebkowski – Prezes Grupy Top Farms
Paweł Kaczmarek – Prezes Jagrol Sp z o.o.

}

18:30 - 20:00

Grill i dyskusje przy stolikach tematycznych

}

20:00 - 21:30

Koncert Dizzy Boyz Brass Band z Danielem Moszczyńskim

dizzyboyz.com

*) program może ulec zmianie